Rosacea

Voedingsstoffen die rosacea kunnen verminderen — Gezonder Leven

Wat is het?

Rosacea is een algemeen voorkomende huidaandoening die gekenmerkt wordt door roodheid in het gelaat, soms vergezeld van puistjes. Het komt voor bij volwassenen vanaf het 30e levensjaar. 

De karakteristieke kleine haarvaatjes op de wangen (teleangiectasieen) staat bekend als couperose. Rosacea kan gepaard gaan met puistjes en wordt daarom ook wel acne rosacea genoemd, hoewel het met echte acne weinig te maken heeft.

Hoe ontstaat het?

Rosacea ontstaat meestal rond het 30e levensjaar en komt meer bij vrouwen dan bij mannen voor. Het treft vooral blanke mensen met een licht huidtype. De oorzaak van rosacea is onbekend. Zonlicht en andere vormen van warmte zullen bij de meeste mensen met rosacea een verergering van de verschijnselen veroorzaken.

Een oorzakelijke rol van voeding is nooit aangetoond; wel kan (tijdelijke) verergering van de roodheid optreden door het drinken van alcohol en het eten van sterk gekruid voedsel. Ook het gebruik van cosmetische producten in het gezicht kan rosacea door irritatie tijdelijk wat verergeren.


Hoe wordt het behandeld?

Bij Schoonheidssalon Jacqueline Paumen behandelen wij rosacea door ...de Soft Touch Behandeling van Dr.Schrammek

Thuisverzorging

Behandel de huid zelf altijd met zachtheid: was het gezicht altijd met lauw-warm water en gebruik een cleanser voor de gevoelige huid. (met de producten van Dr.Schrammek worden zeer goede reultaten bereikt)
Voorkom dat de bloedvaatjes in de huid gaan openstaan: wees voorzichtig met warme dranken, hete kruiden en alcohol. Gebruik minerale make-up voorkom sterke blootstelling aan zonlicht door een goede SPF te gebruiken: door zon beschadigde huid is gevoeliger voor het ontwikkelen van rosacea.

Gratis intake

Maak een afspraak voor een gratis intake gesprek, zodat wij kunnen kijken welke behandelingen of producten voor uw huid geschikt zijn.


Afspraken annuleren
Bent u helaas verhinderd? Het kan voorkomen dat u verhinderd bent om naar een gemaakte afspraak te komen.
Bij verhindering dient u de afspraak minimaal 24 uur van tevoren telefonisch te annuleren anders wordt de afspraak 100% in rekening gebracht bij de opdrachtgever (client). Dit geldt ook als de cliënt niet op de afspraak komt zonder afzegging.
Afspraken kunnen alleen telefonisch geannuleerd worden op werkdagen (niet op feest- en zondagen). 
Schoonheidssalon Jacqueline Paumen behoudt zich het recht voor afspraken kosteloos af te zeggen of te verzetten in geval van ziekte, arbeidsongeschiktheid, sterfgeval of ernstige ziekte van familie of dierbare, waardoor opdrachtnemer (Schoonheidssalon Jacqueline Paumen) zijn opdracht niet naar behoren kan uitvoeren. 
 


OPTIONEEL TIJDENS BEHANDELING (EXTRA)


AFSPRAAK MAKEN

Wilt u een afspraak maken bij onze schoonheidssalon?
Dat kan eenvoudig via het contactformulier of telefonisch.


AANGESLOTEN BIJ:
  anbos - Beleza Brielle